Новини

Борітеся-поборете, вам Бог помагає!

            sheva 2011Упродовж березня з нагоди 210-ї річниці від дня народження Т. Г. Шевченка у соціальних мережах Буковинського центру культури і мистецтва тривав Всеукраїнський челендж #Борітесяпоборете210.

Важко переоцінити роль Шевченкового слова в житті нашого суспільства, а особливо під час повномасштабного вторгнення. Пророчі слова Великого Кобзаря наповнилися новими змістами. Вдумливий читач завжди знайде в них і застереження, і біль, а найголовніше – надію й віру, без яких неможливо перемогти ворога.

Окремо слід відзначити, що саме представники молодої генерації найактивніше долучаються до проведення таких заходів, переосмислюючи та постійно відшуковуючи щось нове у римованих рядках генія українського народу.

       

Цьогоріч у нашому челенджі взяли участь 190 виконавців. Окрім учасників з громад Чернівецької області до заходу долучилися представники з Рівненщини, Запоріжжя, Івано-Франківщини та міст, які сьогодні потерпають найбільше від ворожих атак – Сєвєродонецька, Краматорська, Бахмута, Волновахи, Вугледару, Словʼянська, ніби підкреслюючи слова, які навічно закарбувалися у душах українців: «Наша дума, наша пісня не вмре, не загине...»

Організатори дякують усім виконавцям та їхнім наставниками за творчий, неформальний і, найголовніше, щирий підхід до створення власних програм. Сподіваємося, що такі інтерактивні заходи збиратимуть чимдалі більше талановитих учасників з усіх куточків нашої єдиної нескореної України.