Новини

З Україною в серці

1_6З нагоди Всесвітнього дня вишиванки, який щорічно відзначається в третій четвер травня, у закладі дошкільної освіти № 6 "Зеленсад" м. Чернівців працювала вулична майстерня «З Україною в серці». Основним гаслом заходу стали слова: «Ми сильні й непереможні, бо ми єдині!»У вуличній майстерні, що розгорнулася на подвір’ї закладу, працювали три локації. На першій з них проводив роботу методист Буковинського центру культури і мистецтва, викладач Мамаївської дитячої художньої школи, художник, майстер народного мистецтва Василь Беженар. Він організував для діток майстер-клас із виготовлення витинанки та розповів про техніку малювання на склі. Майстер показав також і власні твори: витинанки, писанки та графічні роботи. Дітки мали можливість ознайомитися із живописними та графічними картинами, а також іконами на склі Альони Беженар, методистки Буковинського центру культури і мистецтва, викладачки Мамаївської дитячої художньої школи, мистецтвознавиці, художниці, майстрині народного мистецтва.

 На другій локації про вишиті знаки-обереги малечі розповідала завідувачка відділу науково-освітньої роботи Чернівецького обласного художнього музею Лариса Курущак. Діти мали змогу ознайомитися із колекцією листівок і серветок із зображенням найрізноманітніших вишивок. Крім того здобувачі дошкільної освіти взяли участь у майстер-класі з вишивання, який для них провела майстриня-вишивальниця Марія Звоздецька. Пані Марія розповіла допитливим дітлахам про найпростіші техніки вишивання, ознайомила з домашньою колекцією вишиванок.

Вишиванка для українців – не просто святковий одяг. Вишиванка – це генетичний код, духовна броня і наш символ. В умовах війни основним гаслом цьогорічного свята є слова: «Вишиванка – любов. Вишивати – оберігати, вірити, чекати».

Як підкреслила директорка ЗДО №6 «Зеленсад» Лариса Зеленська: «З Україною в серці, з вишиванкою як надійним щитом та з вірою в Перемогу ми обов’язково здолаємо ворога, адже ми, українці, сильні й непереможні, бо єдині!»