Новини

УКРАЇНСЬКА – МОВА КОХАННЯ

1_6Чергове заняття Курсів вивчення української мови вийшло ну дуже весняним, адже мова йшла про любов. «Спокушай мене українською, - сердечна лексика української мови», - такою була вступна лекція кандидатки філології Іванни Стеф’юк. А далі ведення заняття повністю перебрали на себе учасники групи, підготувавши короткі лекції, мультимедійні презентації і навіть епістолярні розслідування про історії кохання у житті відомих людей. 

Тетяна Янкова підготувала доповідь «Історія кохання Лесі Українки та Сергія Мержинського», Олена Ромашкіна відвела присутніх у світ цілком сучасних і дуже зворушливих взаємин - «Руслана Писанка та Ігор Ісаков», Катерина Нягу зачарувала презентацією та глибинними психологічними роздумами «Федеріко Фелліні і Джульєтта Мазіна», Любов Максімова підготувала лекцію «Френк Сінатра та Ава Гарднер», Юлія Перетяпко повідала нам історію «Іван Франко та його перше кохання», Ірина Кобзар представила на загал лекцію «Ференц Ліст і Кароліна Вітгенштейн».

Історії, які зворушують, надихають і дають сили піднятися над буденністю – це історії любові. Хто має намір долучитися до креативного вивчення української мови (онлайн чи наживо) – стежте за нашими оголошеннями, і ми будемо раді час бачити. 

Фото Олени ГУНЧАК