Новини

ЗАПРОШУЄМО ПІЗНАТИ ДНІСТРОВСЬКУ АТЛАНТИДУ

АНОНС

atlantydaХочемо розказати вам про фольклор нашої Атлантиди - затоплені села Чернівецької та Хмельницької областей. Історично склалося так, що кілька десятків сіл уздовж Дністра припинили своє існування, потрапивши у так звану «зону затоплення» напередодні та підчас будівництва Дністровської ГЕС, інші з найстаріших сіл перетворилися на наймолодші (якщо село «перенесли» в безпечне місце і за ним залишили колишню назву).

Нескладно здогадатися, що традиції та фольклор цього регіону у 50-80-ті роки ХХ століття потребували термінової охорони, оскільки переселення цілих громад несли за собою незворотні втрати фольклористичних артефактів.

 ... А ви би хотіли прочитати нотатки фольклориста, який за дорученням Максима Рильського збирав фольклор саме тих сіл? А хочете знати, як буковинці на початку століття в пориві азарту пробували робити літальні апарати? Тоді запрошуємо на вже традиційну "четвергову лекцію" у нас у Буковинському центрі культури і мистецтва. Цей захід я роблю в рамках Клубу української мови (ми вивчаємо українську мову, пізнаючи найцікавіші теми). Але на занятті - жодних вправ чи правил, суцільні етнографічні мандри. Тому я запрошую насправді всіх. Особливо тих, для кого Дністер- ріка дитинства.

 27 жовтня, 14.00. Буковинський центр культури і мистецтва (вул. Й. Главки, 1-а).

Для участі зареєструйтеся за телефоном: 095 244 95 79, Іванна (Viber).