Новини

У Вижниці відбулася презентація книжки Іванни Стеф’юк «Про вас»

1 4Як ми вже писали, наша колега, завідувачка науково-методичного відділу дослідження та популяризації традиційної культури, кураторка етнографічного проєкту «Спадщина» і письменниця Іванна Стеф’юк видала свіжу книжку прози «Про вас», у якій практично кожен сюжет має реальну родинну історію-прототип. Днями презентація цієї книжки відбулася у Вижницькій публічній бібліотеці, яку очолює Валентина Білак.

Модерувала зустріч краєзнавиця, майстриня Анна Проскуріна-Ватаманюк, котра була однією з перших читачок кожного образка. Пані Анна так охарактеризувала зустріч: «Минулий тиждень був наповнений мереживом родинних спогадів з історіями "людей із сорокових" , які майстерно і філігранно описала українська письменниця Іванна Стеф'юк . З хвилюванням і обережністю пройшла моя перша спроба презентації книги, а тим більше такої книги з її трагічними, ліричними, щемливими та зворушливими сторінками.

7 жовтня зала Вижницької публічної бібліотеки наповнилася надзвичайною атмосферою творчості. Як промовляють герої пані Іванни, що слабих не хочуть, то мусимо бути "молодими і файними". "Про вас" - то є справжнє і правдиве краєзнавство».

Письменницю щиро привітала творча інтелігенція Вижниччини, у подарунок від міського голови Олексія Чепіля Іванна Стеф’юк отримала на згадку пам’ятні книжки.

Ми щиро вдячні вижницьким колегам за відмінну організацію презентації книжки Іванни Стеф’юк «Про вас» і багаторічну творчо-пошукову співпрацю.