Новини

Юні гості у Буковинському центрі культури і мистецтва

1 2Незважаючи на всі тяготи воєнного стану, люди продовжують цікавитися народним мистецтвом. Війна не тільки консолідувала наше суспільство, а й ще раз довела – за своє рідне українці будуть битися до останнього. За мову, віру і, звичайно, за українську національну культуру.

У залі Центру триває виставка робіт знаних майстринь нашого краю - Віри Андрич і Тетяни Скорокиржи «Вишиване розмаїття». Продовжуються цікаві лекції та екскурсії в майстерні-світлиці народних ремесел і декоративного мистецтва. Мало не щодня до Центру приходять численні відвідувачі – переселенці, підопічні соціальних служб, туристи і, звісно, чернівчани.

Особливо приємно, коли народним мистецтвом цікавиться молодь. Після таких відвідин стає зрозумілим, що майбутнє країни в надійних руках. Нещодавно до виставкової зали завітали чергові гості – вихованці Чернівецького ліцею №9 разом з вчителями і батьками (класний керівник – Сільва Німіжан).

Про народні традиції, особливості мистецтва нашого поліетнічного і такого неповторного краю, про таємниці художньої вишивки учням та батькам розповів очільник установи, заслужений діяч мистецтв України Микола Шкрібляк.