Новини

Вітаємо переможців престижного конкурсу!

1 9Буковинський край багатий на активну, творчу молодь, яка творить сучасне мистецтво і презентує його на обласних, всеукраїнських та міжнародних виставках і конкурсах. Саме учні художніх шкіл та художніх відділень шкіл мистецтв області - найактивніші учасники різних виставок та інших культурно-мистецьких проєктів. Вони часто стають переможцями престижних конкурсів. Саме таким був XХІ Всеукраїнський конкурс учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої!» Цей конкурс проводиться у чотири етапи. На обласний етап від учнів мистецьких шкіл надійшло 79 творів, з них 10 найкращих (по 5 у номінації «Образотворче мистецтво» та «Декоративно-прикладне мистецтво») члени журі обласного етапу відібрали для участі у IV заключному етапі, який відбувся у Києві. Вітаємо переможців з нашої області!

 

 

Номінація «Образотворче мистецтво»

Неоніла Тупичка, учениця 4 класу Кіцманської художньої школи з роботою «І чужому навчайтесь, і свого не цурайтесь…», папір, гуаш, клас викладача Гнатюка Велерія Михайловича.

 

Номінації «Декоративно-прикладне мистецтво»

Дар’я Козміч, учениця 4 класу Сокирянської художньої школи з роботою «Катерина», вовна, ткацтво, гобелен, клас старшої викладачки Скаженюк Лариси Миколаївни.

Всеукраїнський конкурс «Об’єднаймося ж, брати мої!» проходив з листопада 2021 року по травень 2022 року. Незабаром учні та їхні керівники отримують довгоочікувані нагороди.

Василь БЕЖЕНАР,

куратор заходу, методист з питань

діяльності художніх шкіл

навчально-методичного відділу

мистецьких закладів та підвищення

кваліфікації працівників культури БЦКМ