Новини

На виставку-конкурс «Буковинський розмай» завітали молоді таланти

1 315 грудня учні Мамаївської дитячої художньої школи завітали до Центру культури «Вернісаж» м. Чернівців та переглянули роботи учнів художніх шкіл та шкіл мистецтв у рамках 40-ї обласної виставки-конкурсу «Буковинський розмай».

Відвідувачами цьогорічної ювілейної виставки стали 25 учнів. Викладач Мамаївської дитячої художньої школи, куратор заходу, методист навчально-методичного відділу мистецьких закладів та підвищення кваліфікації працівників культури БЦКМ Василь Беженар провів екскурсію та розповів про інтенсивний розвиток художньо-мистецької освіти на Буковині в історичному аспекті, академічної школи, про педагогічні пошуки викладачів художніх шкіл області, самореалізацію учня як творчої особистості та наголосив на вимогах до професійної компетентності учасника виставки-конкурс «Буковинський розмай».

- Цей наймасштабніший в Україні виставково-конкурсний проєкт презентує кращі зразки академічного рисунку, живопису, графіки, композиції, рекламного плакату, скульптури, пленерних етюдів і творів декоративно-ужиткового мистецтва. Спостерігаються значні впливи народних традицій нашого краю та стрімкий розвиток художніх новації у системі сучасного мистецтва. Попри те, що виставка охоплює велику кількість творчих робіт та широке коло авторів, її акцент не на досягнення рівня професійної майстерності учнів, а на всебічному розвитку дитини як молодого творця – майбутнього мистця, - наголосила викладачка Мамаївської дитячої художньої школи, мистецтвознавиця, дослідниця, методистка науково-методичного кабінету дослідження та популяризації традиційної культури БЦКМ Альона Беженар.

Юні таланти отримали чимало цікавої інформації та позитивні емоції.