Традиційною стравою для буковинських румунів вважається фріптура. Це добре висмажане соковите мясо з додаванням спецій та овочів. Для приготування цієї страви чудово підходить ошийок, адже ця частина м’яса з тонкими прослойками сальця буде соковитою та ніжною.
Також для приготування знадобиться і саме сало, порізане невеличкими шматочками, та бужені реберця. Саме вони нададуть страві тонкого аромату. М'ясо фактично тушкується у власному соці. Господиня Мар'яна Биндю справно готує таке м’ясо. Для соковитості додає цибульку, а для солодкого смаку - морквину. А завершують це чудове звучання компонентів страви прянощі…
Страва готова! Вона чудово смакуватиме з запашною кулешкою чи будь-яким іншим гарніром. Не забудьте і про маратуру, яка вдало доповнюватеме фріптуру та гарнір!!! Смачного!!!
http://bukcentre.cv.ua/index.php/nasha-robota/5282-smaky-bukovyny-u-bairakakh.html#sigProGalleria635123dade