Новини

Не стало Юрія Блещука

imgBleshcukПерестало битися серце справжнього патріарха музичного мистецтва Буковини, музиканта-віртуоза, заслуженого працівника культуриУкраїни Юрія Юрійовича Блещука.

З 1955 року Юрій Юрійович працював на професійній сцені у складі оркестрової групи Буковинського ансамблю пісню і танцю Чернівецької обласної філармонії. Згодом вісім років очолював оркестрову групу ансамблю, перейнявши багатий досвід свого попередника - заслуженого працівника культури України Іллі Міського.

Ми гордимося тим, що чимало років Юрій Блещук віддав праці у нашому колективі, тоді – в обласному науково-методичному центрі народної творчості та культурно-освітньої роботи. Завдяки його високому професіоналізму, мудрим порадам та практичній допомозі багато аматорських музичних колективів області досягали високого рівня майстерності.

Тривалий час Юрій Юрійович з успіхом керував оркестром народних інструментів Глибоцького району та народним аматорським оркестром народних інструментів і народним аматорським ансамблем цимбалістів села Глиниця Кіцманського району. Він брав активну участь у великих концертах в Україні та за кордоном. Завдяки його творчій активності у 1991 при туристичному комплексі "Черемош" м. Чернівців з’явилися свої троїсті музики.

За високі заслуги на ниві розвитку вітчизняного музичного мистецтва, активну творчу діяльність у 1981 році Юрію Юрійовичу Блещуку присвоїли звання "Заслужений працівник культури України", а згодом його ім'я було занесено на "Алею зірок " у Чернівцях.

Від щирого серця співчуваємо рідним і близьким Юрія Блещука. Світлий і незгасний спомин про його добрі земні справи назавжди залишаться в серцях усіх, хто його знав. Вічна пам’ять музиканту від Бога.