Новини

Продовжуються зйомки

DSC 8882Працівники відділу сприяння розвитку кіномистецтва БЦКМ продовжують роботу над проєктом, що висвітлює одну з найтрагічніших сторінок нашої історії – період політичних репресій, яким українців піддавала радянська влада. Це події, про які не можна забувати.

27 березня відбулися зйомки наступної сцени фільму, який розповідає історію буковинської гуцулки – Марії Штефуряк. Її разом з матір’ю та молодшими дітьми тримали в тюрмі у Вашківцях перед тим, як вислати до Сибіру. Батько був арештований раніше.

«Як ви вважаєте, дорога від Усть-Путили до Вашківців далека? А от бабуся пані Марії не звертала увагу на відстань і пішки носила передачі дитині та онукам. Перед їхнім виїздом вона прийшла востаннє і принесла дітям мішок з бобом. Чому цей біб став таким важливим для них, ви побачите у фільмі», - розповідає режисерка фільму, методистка БЦКМ Тетяна Маслюк.

Цього разу знімальним майданчиком для творчої команди проєкту став внутрішній дворик Чернівецької ОДА. Локація чудово підійшла для зйомок сцени прощання дітей з рідною бабусею. Актори намагалися прожити емоції їхніх маленьких героїв, яких страшна радянська репресивна машина позбавила права на щасливе дитинство.

«Я, як режисерка, хвилювалася за кожну людину та кожен образ. Готуючись до зйомок, спершу пропускаєш всі емоції крізь себе, щоб потім налаштувати акторів та знімальну групу працювати синхронно. Команда Буковинського центру культури і мистецтва спрацювала на відмінно. Дякую всім за чудову роботу. Також дякую Чернівецькій облдержадміністрації за сприяння у проведенні зйомок», - зазначила Тетяна Маслюк.

Як додала режисерка, зйомки проєкту продовжать цього тижня. Методисти відділу продовжують працювати з матеріалами, що надані свідками тих страшних подій. Тож далі будуть нові розповіді.