Новини

Вітаємо Сергія Богопольського!

S.BohopolskyjНещодавно майстер художньої кераміки, член НСМНМУ Сергій Богопольський був нагороджений почесною відзнакою «Вдячна Буковина». Її вручив голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук. Щиро вітаємо Майстра з гідним пошануванням його творчої праці. 

 

Довідково

Сергій Богопольський народився у 1961 році в м. Калуга. Закінчивши Чернівецьку загальноосвітню школу №33, продовжив навчання у Вищому професійному художньому училищі №5 м. Чернівців, де отримав кваліфікацію наладчика технологічного обладнання напівпровідникового виробництва. З 1990 року майстер займається гончарством та керамікою, тому захоплення цим жанром традиційної народної культури для митця – найвеличніша муза і любов на все життя.

З 2010 року передає секрети майстерності підростаючому поколінню, очоливши гурток «Художня кераміка» Чернівецького міського палацу дітей та юнацтва. Неодноразово брав участь у виставках, фестивалях, ярмарках. За активну участь і популяризацію народного мистецтва нагороджений грамотами, дипломами та подяками. Його роботи знаходяться у приватних колекціях в багатьох країнах світу.