Новини

Робота над цікавим проєктом

163687749 2907005562878554 8122795443504316931 nНовостворений відділ сприяння розвитку кіномистецтва БЦКМ об'єднав чимало творчих людей. Першим був проєкт «Буковинське Різдво», у якому взяли участь люди з усієї України. Жодна різдвяна розповідь не залишила глядача байдужим. Свої історії нам розповіли три жінки: Орися Запаранюк, Олександра Гайсяк та Марія Штефуряк. Цих жінок об’єднує одна червона ниточка у їхній долі - вони були виселені зі своїх домівок до холодного Сибіру. Місяць їхали вони у жахливому вагоні. Жили у страшних, холодних бараках, але вижили! А сьогодні розповідають нам про свою важку долю та любов до рідної України, про добрих людей, які їм допомагали. Попри все пережите, ці жінки переконані, що не можна тримати зла на ворогів. Такими людьми як ці три жінки, можна лише захоплюватися.

Саме тому працівники відділу сприяння розвитку кіномистецтва вирішили створити серійні короткометражні фільми про долю цих жінок, в основі яких – реальні події. Жанр фільмів – драма однієї долі. Ми підкреслимо гуманність жінок, бо вважаємо це дивовижним явищем.

Вже почалася робота над першим фільмом. Це доля Марії Штефуряк з Усть-Путили. Сценаристка та режисерка - Тетяна Маслюк, відеооператор – Олег Сташкевич, актори – учні сценічної школи «Great stage». Командно працюють усі працівники Буковинського центру культури та мистецтва. 22 березня зняті перші кадри, де актори відтворювали жіночу роботу в лісі на лісопильні. Акторки під час зйомок пережили неабиякі емоції, тому що «вживаючись» в таку роль, жінки чудово розуміли, що мусіли витерпіти їхні героїні, що там, у далекому Сибіру могли вижити лише сильні духом, адже умови виживання були надскладними.

У наступних сценах зніматимуться діти, які плакатимуть за своєю бабусею, котра залишається, а їх забирають кудись, де холодно і голодно. Усі ці моменти дуже болючі та хвилюючі, і ми працюємо над тим, щоб передати ці непрості історії глядачу.