Новини

«Смаки Буковини» у Вижниці

154070240 206667277463511 340021200322690396 oБуковинська кухня багата, ситна і м’ясна. Вважається, що жителі прикарпатської Буковини живуть довше не лише за рахунок сприятливих природніх умов, а й більш здорового харчування натуральними продуктами.

Існує багато рецептів гуцульської кухні, які збереглися й донині. Напрочуд оригінальні за рецептурою та смаковими якостями наїдки на власній кухні приготувала пані Наталія Вятковська з Вижниці. Це – запашні фаршировані ребра з начинкою і ряба квасоля (бандолі) з грибами та маринованими сливками.

Багатьом продуктам і стравам пані Наталія надає місцевих акцентів взятих від вижницьких кухарок, а подекуди – й авторських штрихів. Також характерним для страв від господині є щедре використання різноманітних духм’яних приправ та соусів, які почасти надають стравам нових смакових відтінків.

Тож, нехай Вам смакує!