Сьогодні наш допис буде про традиційну страву, яку готують на Герцаївщині. Плачинди, плацинди, плачінте – все це назва невеличких виробів з листкового, дріжджового або простого тіста. Цю страву – плачинди – найчастіше начиняють козячою бринзою, овечою бринзою, картоплею з грибами, солоним сиром, зеленню, яйцями, солодким сиром з родзинками, ягодами, гарбузом. Варіантів, як бачимо, чимало.
Рецепт за яким готує плачинди Наталя Чевка з Малої Буди Острицької сільської ради цікавий та вельми непростий, а сама Наталя, як кожна господиня, знає багато хитрощів і тонкощів буковинської кухні. Головне у цій страві – витягнути надзвичайно тонке та еластичне тісто, яке на вигляд не відрізнити від прозорої плівки. А після запікання (на цьому етапі є ще декілька хитрощів, але про це вже – у книзі) отримаємо апетитні та золотисті плачинди з безліччю тонесеньких шарів ніжного, легкого тіста.
Спрбуйте приготувати і Ви! Вам неодмінно сподобається!
За організацію експедиції висловлюємо щиру подяку бібліотекарю Годинівської бібліотеки – Маріанні Гочу.
http://bukcentre.cv.ua/index.php/nasha-robota/5090-smaky-bukovyny-u-malii-budi.html#sigProGalleria2c8c5cd62b