Новини

Відкрито новий арт-простір

DSC 3501У Буковинському центрі культури і мистецтва відбулася ще одна знакова подія. На просторій літній терасі Центру розпочав роботу новий арт-простір - «KINOHUB».

На відкриття завітали наші численні симпатики та небайдужі до культурного життя Чернівців. Увазі присутніх було запропоновано перегляд стрічки О. Довженка та Ю. Солнцевої «Буковина – земля українська», оскільки тематика заходу пов’язана з відзначенням 80-ти річчя утворення Чернівецької області.

Модератор творчої зустрічі - в.о. директора Буковинського центру культури і мистецтва, заслужений діяч мистецтв України Микола Шкрібляк. Він повідомив, що наразі існують чотири архітектурні рішення кінохабу. Кожне з них по-своєму цікаве та оригінальне.

На відкриття арт-простору завітали перший заступник голови Чернівецької ОДА Богдан Ковалюк, заступник голови Чернівецької ОДА Олексій Бойко. Хедлайнерами на зустрічі були відомі творчі особистості – Оксана Драчковська, письменниця, журналістка, громадська активістка, Олександр Ткачук, режисер, керівник продакшн-студії «Mamay Media», Андрій Тужиков, письменник, культурний менеджер, куратор формації «Лабораторія культури», Сергій Скобун, кінорежисер, продюсер та бізнесмен.

Раптова гроза не завадила присутнім активно долучитися до творчого полілогу, адже чимало людей через довгий карантин вже давно прагнули живого спілкування та креативних культурних подій.

Після перегляду стрічки був зроблений короткий аналіз побаченого. Хедлайнери поділилися своїми думками щодо минулого та майбутнього буковинського краю та України у культурологічному, філософському, політичному і соціальному вимірах.

До розмови активно долучилися й поважні гості – Богдан Гришин-Грищук, лікар, громадський активіст, Валентина Чолкан, кандидат філологічних наук, доцент ЧНУ ім. Ю. Федьковича, народні артисти України Оксана Савчук та Іван Кавацюк.

Наприкінці заходу Микола Шкрібляк зазначив, що наступна творча зустріч запланована вже найближчим часом. Слідкуйте за анонсами на сайті Центру та у соцмережах.