Новини

Знаному навчальному закладу – 75 років

img11Від ремісничого до вищого професійного художнього. Такий 75-ти річний шлях навчального закладу, відомого не тільки на Буковині, а й в усій Україні. Від підготовки ліпників-модельників архітектурної і садово-паркової кераміки, живописців-альфрейників, кваліфікованих кадрів для потреб лісової та деревообробної галузей області до навчання молодших спеціалістів у галузях деревообробки та дизайну середовищ. Фахівці училища різних років випуску добре зарекомендували себе у професії. Відомий підприємець і меценат Франц Карлович Федорович – один з них (на фото – зліва). На деревообробному виробництві ТОВ "Авторембуд, яке він очолює, працює понад 80 відсотків випускників училища.

Нам особливо приємно відзначити, що училище тісно співпрацює з учбово-методичним центром культури Буковини. Студенти беруть активну участь в усіх творчих проєктах центру. «Відзнака УМЦКБ за творчу співпрацю на ниві розвитку та популяризації українського мистецтва та за сприяння творчому зростанню юних талантів Буковини для нас важлива та почесна»,- говорить директор училища Василь Дмитрович Андрусяк.

Ретроспективна виставка творів випускників і студентів ВПХУ№5, яка розгорнута у Чернівецькому обласному художньому музеї, образно й барвисто розповідає про творчі можливості молоді, яка пов’язала своє майбутнє з уславленим навчальним закладом. До речі, й директор нашої установи, заслужений діяч мистецтв України Микола Шкрібляк, двадцять років викладає за сумісництвом в цьому навчальному закладі теоретичні дисципліни художнього циклу (на фото – справа, в центрі – директор ВПХУ №5 м.Чернівців Василь Андрусяк).

Олена ЧАЙКА