Новини

«Сурми Буковини» - 2019

surmyАНОНС

З 2 по 6 грудня в місті Чернівці відбудеться VIII Міжнародний конкурс юних виконавців на духових та ударних інструментах «Сурми Буковини». Цей конкурс розпочав свою творчу біографію у 2000 році як регіональний, згодом став Всеукраїнським, а з 2004 року отримав статус Міжнародного.

Конкурс проводиться з метою виявлення музично-обдарованої молоді, сприяння розкриттю її творчої індивідуальності, підвищення виконавського рівня, обміну науково-методичним досвідом гри на духових та ударних інструментах.

Засновники конкурсу – управління культури Чернівецької обласної державної адміністрації, учбово-методичний центр культури Буковини. Конкурс проводиться у партнерстві з Чернівецькою обласною філармонією ім. Д. Гнатюка на базі Чернівецького обласного коледжу мистецтв ім. С. Воробкевича та музичних шкіл №1, 2, 4 міста Чернівці. За роки існування конкурсу свою майстерність на ньому продемонстрували чимало юних музикантів, більшість з яких стали вже відомими виконавцями, підтвердивши високий рівень підготовки, а «Сурми Буковини» здобули авторитет об’єктивного та справедливого творчого змагання.

 

У цьогорічному конкурсі демонструватимуть свої творчі здобутки 116 учасників з Білорусі, Угорщини, Молдови, а також учасники з 9 областей України. Буковину в трьох вікових категоріях представлятимуть 28 талановитих виконавців.

Оцінюватиме учасників поважне журі, до складу якого увійшли відомі музиканти, педагоги та виконавці. Серед яких - Роман Вовк, заслужений діяч мистецтв України, професор, Роман Наконечний, заслужений артист України, професор, Володимир Скороходов, заслужений діяч мистецтв Республіки Білорусь, Гаррій Абаджян, заслужений діяч мистецтв України, професор, Лев Закопець,заслужений діяч мистецтв України, професор та інші.

Урочисте відкриття конкурсу відбудеться 2 грудня о 15.00 в залі Чернівецької обласної філармонії ім. Д. Гнатюка.

Щиро запрошуємо усіх шанувальників духової музики!