Новини

Навчалися працівники сільських бібліотек

74594638 910878059308292 3592782070574743552 nНещодавно завершилися курси підвищення кваліфікації працівників сільських бібліотек області на тему: «Сучасні підходи до організації роботи сільських бібліотек. Інноваційна діяльність бібліотек».

Заступник директора з питань наукової роботи Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М. Івасюка Марія Довгань розпочала навчання слухачів з теми: «Бібліотека та громада: єдині пріоритети на шляху трансформації». Розмова йшла про те, якою має бути сучасна бібліотека в умовах децентралізації та про виклики і проблеми, що стоять перед бібліотечними працівниками в умовах реформи.

Наступною була тема «Плануємо роботу бібліотеки на 2020 рік. Основні краєзнавчі дати». Юлія Боганюк, методист відділу документів з питань краєзнавства та бібліографії ОУНБ ім. М. Івасюка розповіла слухачам про основні пріоритетні завдання та напрями краєзнавчої діяльності бібліотек на 2020 рік, форми та методи роботи, популяризацію кращих надбань літературної, духовної та мистецької спадщини.

Відбулося також фахове спілкування на тему: «Бібліотека. Книга. Читач: популяризуємо читання, позиціонуємо соціальні послуги», яке провела Олена   Баннікова, заступник директора з внутрішньо-бібліотечної роботи ОУНБ ім. М. Івасюка. Цікавою була й дискусія на тему: «Бібліотека: від ідеальної до ефективної», яку організувала та провела Олена Баннікова.

З темою «Новий погляд на роботу з дітьми: від традицій до інновацій виступила директор обласної бібліотеки для дітей Аліна Біла. Досвідом роботи зі слухачами курсів поділилася директор муніципальної бібліотеки імені Анатолія Добрянського Олександра Щербанюк.

Слухачі курсів побували на практичному занятті на тему: «Бібліотеки та соціальні мережі: точки дотику та вектор розвитку», яке провела Галина Добровольська, завідувач відділу інформаційних технологій ОУНБ ім. М. Івасюка.

Протягом навчання та підвищення кваліфікації слухачі опрацювали ще низку цікавих тем, а саме: «Вивчення та популяризація життя і творчості відомих особистостей культури та мистецтв Буковини в бібліотеках області», «Впровадження нових бібліотечних послуг, форми залучення користувачів», «Розвиток інтересу до книги та читання», «Сучасні форми обслуговування користувачів сільських бібліотек». Вони також зяли участь у тренінгах, практичних заняттях, переглянули дві книжкові виставки, отримали фахові консультації з питань бібліотечної роботи.

Варто зазначити, що набуті знання на курсах підвищення кваліфікації безперечно сприятимуть їхньому практичному застосуванню у подальшій діяльності сільських бібліотек області.