Новини

«Традиція вміє говорити»

75226408 432524354125234 553672046672871424 n6 листопада майстерню-світлицю народних ремесел та декоративного мистецтва, котра базується на відкритій колекції старожитностей заслуженого діяча мистецтв України, знаного етнолога, директора Учбово-методичного центру культури Буковини, відвідала делегація педагогів художньо-естетичного напрямку Клішковецької ОТГ Хотинського району.

Етнографічна студія «Традиція вміє говорити» відвела гостей у світ писаних тайстрин і багацьких калачів, гонорових вінків з павунами і промовистих вишивкових орнаментів. Окрім мови фактів і міжкультурних паралелей, прозвучали і особливо цінні родинні спогади – про етапи ткацтва, про секрети бессарабської скорци і дзестрі.

Кажуть, у нашій майстерні-світлиці експонати також незвичайні. Адже послухавши про їх історію і етнологічні контексти, гості практично завжди зіставляють цю інформацію з своїм родинним. І той голос роду, як правило, починає про себе нагадувати найвиразніше якраз після спілкування з рідною традицією у нашій «машині часу». Зацікавило? Тоді ласкаво запрошуємо і вас.