Новини

МІЙ ШЛЯХ ДО ОМРІЯНОЇ ТАЙСТРИ

IMG 8061Такий лейтмотив спілкування учасників культурно-освітнього проєкту для молоді «Школа буковинської тайстри» з педагогами-організаторами закладів загальної середньої освіти міста Чернівці.

В атмосфері чудової виставки – представлення результатів проєкту, яка розгорнута в УМЦК Буковини, випускниці школи Наталія Боднар, Марія Ващук, Ольга Савіцька, Юлія Спіцина, Олена Ясінська яскраво унаочнили свої розповіді. - Адже ось вони, їхні тайстри, виткані з великим бажанням, старанністю й любов»ю!

У кожної з майстринь – своя історія любові до тканої торбини. Цікава і повчальна. Повчальна в сенсі наслідування, виховання молоді. А це особливо цікавило присутніх – завучів з виховної роботи чернівецьких шкіл.

Керівниця проєкту Одарка Кучерява, менеджери Олена Чайка та Василь Фоменко, експерт проєкту Микола Шкрібляк розповіли про освітні аспекти Школи буковинської тайстри. Від завдання відродити й популяризувати традиційне народне ткацтво до створення ілюстративно-інформативного видання та його мультимедійної версії, телевізійного документального фільму про буковинську тайстру, захопливого турне зустрічей для учнів загальноосвітніх шкіл міста.

«Приємно, що багатьох з вас ми добре знаємо за вашою креативною діяльністю, а також за спільною участю педагогів міста в попередніх мистецьких проєктах ГО «Вишиваний Дивотвір», - зазначила методист міського методичного центру управління освіти Чернівецької міської ради Сільва Німіжан. – Вдвічі приємно відкривати нові грані і можливості для нашого подальшого творчого спілкування!»

Проєкт «Школа буковинської тайстри» реалізує ГО «Вишиваний Дивотвір» за підтримки Українського культурного фонду . Партнер проекту – УМЦК Буковини.