Новини

Школа буковинської тайстри звітує про результати роботи

tajstraАНОНС

Святкова імпреза презентації «ужинків» культурно-освітнього проекту для молоді «Школа буковинської тайстри» відбудеться 29 жовтня о 15.00 в залі учбово-методичного центру культури Буковини (вул. Й. Главки, 1-а).

У програмі дійства - знайомство з ученицями школи, які розкажуть про свій особистий досвід в опануванні давнього ткацького ремесла упродовж трьох етапів проекту. Виставка унікальних творів - тайстр, що створені ученицями школи за автентичними зразками, сучасних авторських тайстр, спільного мистецького твору «Вовняний етюд».

 

Разом з учасниками проекту присутні перегорнуть сторінки ілюстративно-інформативного видання «Школа буковинської тайстри від А до Я» та інстаграмверсії книги, а також переглянуть однойменний фільм. Учасниці розкажуть про підсумки проведення майстер-класів для учнів загальноосвітніх шкіл Чернівців. Спільно з командою проекту розповідь про «Школу буковинської тайстри» готують митці краю.

Запрошуємо на зустріч учасників промоакції «Стоп-кадр: приміряй буковинську тайстру», яка відбулася на вулиці О. Кобилянської в Чернівцях.

----------------------------------------------------------------

Проект «Школа буковинської тайстри» реалізує ГО «Вишиваний дивотвір» за підтримки Українського культурного Фонду. Партнер проекту - учбово-методичний центр культури Буковини.

Український культурний фонд ‒ державна установа, створена у 2017 році, на підставі відповідного Закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості та суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання.