Новини

Українські ремесла: знайомство зблизька

71912197 689627454876824 6161109794175320064 nТкацтво і бондарство, вишивка і кушнірство, відмінність між буденною та обрядовою одяговою традицією Буковини і України загалом, а також що спільного між королевою Вікторією і нареченою з Хотинського району - саме про це говорили ми з нашими гостями, студентами другого курсу Чернівецького обласного коледжу мистецтв імені Сидора Воробкевича, котрі відвідали нас разом із викладачем методистом і шанувальницею української традиції Ніною Іванівною Байдюк.

Також наші гості з приємністю познайомилися з персональною виставкою знаного буковинського майстра, справжнього подвижника на ниві відродження та популяризації народної вишивки Михайла Покиданця "TERRA вишивана". Відтак мали унікальну нагоду поспостерігати за народженням справжнього буковинського рушника (процес продемонструвала ткаля та педагог з Глибоччини Євдокія Візнюк).

"Ми повністю поринули в енергетику неньки-України. Ми щиро задоволені тим, що змогли сьогодні побачити так багато українського автентичного і отримати стільки нової інформації", - саме такий відгук залишили гості нам на згадку.

У свою чергу хочемо сказати, що ми щиро раді з того, що українська традиційна культура запалює погляди і серця. Для цього ми і працюємо.