Новини

Запрошуємо запалити з нами «Вогонь Трипілля»

16082019АНОНС

28 серпня в селі Реваківці Кіцманського району на території Клубу родинного відпочинку «Буковинська Троя» відбудеться   науково-мистецький семінар «Вогонь Трипілля» за участі науковців та митців із Нью-Йорка, Києва, Житомира, Івано-Франківська, Чернівців та ін. Вивчаючи прадавню археологічну культуру буковинського села Шипинці і назвавши його «буковинською Троєю», Олег Ольжич відкрив світові унікальні глибинні корені рідної культури, тож саме в його честь започатковано  традиційний всеукраїнський науково-мистецький захід, котрий має на меті консолідувати фахівців і поціновувачів навколо трипільської культури, постаті Олега Ольжича тощо.

 

Організатори – Клуб родинного відпочинку «Буковинська Троя» та Учбово-методичний центр культури Буковини.

Цьогорічне науково-мистецьке свято «Вогонь Трипілля» відведе відвідувачів у світ давнього трипільського поселення, покаже з яких ремесел і занять зароджувалася одна з найблагородніших цивілізацій і дасть змогу заглянути у вічі власного майбутнього.

Окрім науково-мистецької частини, усіх гостей чекає тематична дегустація та спілкування з конями – одними з перших одомашнених тварин, котрі стали вірним другом людини упродовж усієї історії.

Пропонуємо познайомитися з програмою заходу:

16.00 – урочисте відкриття семінару, реєстрація учасників.

16.20-18.00 – науковий семінар.

18.00-18.30 – огляд виставки «Еволюція буковинського обрядового хліба».

18.30-19.00 – перформанс «Світанок цивілізації». Знайомство із кожною з професій. Фотографування.

19.00 – дружня вечеря.

22.00 – вечірні рефлексії біля вогню