Новини

Семантика одягових елементів у традиційному костюмі буковинців

56177058 2211440492227575 7644705671329349632 nУ майстерні-світлиці народних ремесел та декоративного мистецтва учбово-методичного центру культури Буковини відбулася етнографічна студія "Семантика одягових елементів у традиційному костюмі буковинців". Заняття для делегації учасників Всеукраїнського семінару "Соціальне партнерство закладів позашкільної освіти" провела завідувач науково-методичного кабінету дослідження та збереження традиційної культури, кандидат філологічних наук, етнограф Іванна Олещук (Стеф`юк). Друга частина зустрічі стала практичним продовженням першої, теоретичної частини і стосувалася різних способів носіння хустки (модерних та автентичних).

Особливе зацікавлення гостей викликали сакральні аспекти трактування одягових елементів, а також закономірності прочитання народного строю.

Окрема увага у розмові була присвячена видам народного верхнього одягу (чоловічого та жіночого), а також специфіка їхнього використання залежно від ситуації. Відвідувачі з Чернігівської, Київської, Полтавської та інших областей несподівано для себе простежили риси схожості  спогадів про традиції  власного регіону з традиціями Буковини.