Новини

«Христос Воскрес! Воскресне Україна!» - 2019

afishaXrystosАНОНС

У Великодній вівторок, 30 квітня, на території Чернівецького обласного музею народної архітектури та побуту традиційно відбудеться обласне мистецьке свято «Христос Воскрес! Воскресне Україна!» Початок о 13.00.

Це яскраве дійство щороку збирає на обійстях музею тисячі поціновувачів прадавніх народних традицій та звичаїв. У заході візьмуть участь кращі аматорські колективи з різних куточків Чернівецької області, які презентуватимуть великодні дійства, що притаманні певному етнографічному регіону Буковини. З кожним роком мистецький захід удосконалюється та набуває нових цікавих форм. Це є найкращим підтвердження того, що народні традиції продовжують жити, знаходячи відгук у серцях українців та згуртовуючи їх у «єдиний нарід», який нікому і ніколи не вдасться роз’єднати.

 

У рамках заходу, вже традиційно, відбудеться соціально-культурна акція «Село на нашій Україні – неначе писанка…», під час якої представники Вашківецької об’єднаної територіальної громади (м. Вашківці Вижницького району) презентуватимуть соціально-культурний розвиток громади у різних аспектах: історико-краєзнавчому, духовному, культурно-мистецькому, просвітницькому. Присутні на заході зможуть переглянути виставки продукції малих підприємств, які працюють на території громади, виставки виробів майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, виступи аматорських художніх колективів та виконавців.

Під час цьогорічного дійства різножанрові художні колективи потішать великодньою театралізованою імпрезою. Спеціальними гостями свята будуть заслужені артисти України Марія та Володимир Лобураки – дует «Скриня» та естрадно-джазовий оркестр «Море Солтана» (керівник – Денис Лупащук).

Усі охочі матимуть змогу помилуватися виставкою великодніх писанок «Писанкова царинка», інсталяцією з покрівців великодніх кошиків у формі «ХВ» та скуштувати смачні страви буковинської кухні.

Організатори свята – Чернівецька обласна державна адміністрація, Чернівецька обласна рада, управління культури Чернівецької облдержадміністрації, учбово-методичний центр культури Буковини, Чернівецький обласний музей народної архітектури та побуту.

Великдень усіх нас на гостини просить!