Новини

Всеукраїнська мистецька програма «Нові імена» - 2019

АНОНС

Afisha A4«Нові імена України» – мистецький проект, започаткований Українським фондом культуриу 1991-му році. Цей проект покликаний віднайти та підтримати обдаровану молодь у галузях музики, літератури, образотворчого мистецтва і народної творчості. Щорічно у рамках Всеукраїнської мистецької програми «Нові імена» проводиться обласний відбірковий тур огляду-конкурсу, в якому беруть участь учні художніх і музичних шкіл та студенти мистецьких навчальних закладів Буковини.

Участь в обласному турі конкурсу у номінаціях «Образотворче мистецтво» та «Народне мистецтво» цього року беруть кращі учні 12-ти художніх шкіл області та студенти чотирьох вишів. Найобдарованіші юні таланти продемонструють глядачеві свої кращі творчі напрацювання, які вони виконали під час навчання у мистецьких школах та вклали у ці роботи чимало зусиль. Згодом роботи переможців будуть направлені в Київ на заключний етап Всеукраїнської мистецької програми.

 

Упродовж 17-ти років існування програми «Нові імена України» учні художніх шкіл Чернівецької області неодноразово ставали переможцями – лауреатами або дипломантами. Це засвідчує високий фаховий рівень навчання у мистецьких закладах краю. Так, приміром, у 2018-му році участь у конкурсі взяли 28 юних митців, 12 з яких здобули перемогу на обласному рівні, а шестеро представляли Буковину в Українському фонді культури та стали дипломантами.

У рамках конкурсу відбудеться обласна виставка творчих робіт учнів мистецьких шкіл у залі Чернівецького обласного художнього музею. Відкриття виставки-конкурсу 5 березня 2019 року о 16:00 

Щиро запрошуємо підтримати мистецьке майбутнє України!