Новини

Нашу майстерню-світлицю відвідали гості із Канади та США

000Побачити усю глибину буковинських традицій на власні очі мали нагоду наші гості - молоді хореографи з Канади та Сполучених Штатів Америки, котрі перебувають у нашій області в рамках обмінної професійної програми. Вони разом із своїм педагогом, головним балетмейстером Заслуженого академічного буковинського ансамблю пісні і танцю ім. А.Кушніренка Чернівецької обласної філармонії ім. Д. Гнатюка Леонідом Сидорчуком відвідали 23 лютого майстерню-світлицю народних ремесел та декоративного мистецтва УМЦКБ.

Окрім двогодинної обширної та фахової етнографічної студії про народні українські строї від дизайнера сценічних костюмів, заслуженого діяча мистецтв України, культуролога, директора учбово-методичного центру культури Буковини Миколи Шкрібляка, на гостей чекала приємна несподіванка: знайомство з таємницями виготовлення традиційної буковинської тайстри та «експрес-екскурсія на Гуцульщину» від Олени Прокоп’юк-Шкрібляк, яка продемонструвала усім зацікавленим гру на найменшому музичному інструменті – карпатській дримбі.

Про традиційну культуру української діаспори в Канаді гості розмовляли із завідувачем науково-методичного кабінету дослідження та збереження традиційної культури УМЦКБ, кандидатом філологічних наук Іванною Олещук.

«Ваша колекція та знання звичаїв вражають, і це надзвичайно надихає», - зазначив Джонатан (Іван) Гейнал зі США.