Новини

Анонс. Буковинський розмай-2018

rozmajАНОНС

«Буковинський розмай» - 2018 

Проект, який має багаторічну історію проводиться – 37-й раз, обласна виставка-конкурс творчих робіт учнів художніх шкіл та образотворчих відділів шкіл мистецтв «Буковинський розмай».

Виставка учнів шкіл естетичного виховання є своєрідним звітом творчих напрацювань початкової професійної художньої освіти в області. Проект – один із найбільших не тільки у Чернівецькій області, а й Україні. В експозиції учні представляють академічний рисунок, графіку, живопис, композицію, рекламний плакат, скульптуру, твори декоративно-ужиткового мистецтва, роботи виконані на пленері. Окремою номінацією на виставці будуть представлені роботи, присвячені   780-й річниці перемоги русичів над хрестоносцями Добжинського ордену біля міста Дорогичин під орудою князя Данила Галицького.

Твори різноманітні за образним та творчим втіленнями. У роботах домінують українські народні сюжети. Улюбленими темами є побутові композиції, пейзажі, тварини. Охоче звертаються учні й до архітектурних мотивів, зокрема міста Чернівців. Представлено скульптуру із пластиліну та кераміки, гобелени ручного ткацтва, вишивку, декоративні композиції тощо.

Дитячі малюнки завжди привертають увагу своєю щирістю, безпосередністю, відкритістю та особливою енергетикою. І саме за допомогою засобів образотворчого та народного мистецтва, знань народних традицій учні художніх шкіл та шкіл мистецтв Чернівецької області презентують свої творчі напрацювання. І їх представлено понад 1000. Саме таку кількість робіт подали понад 500 юних художників. І це не звичайна подія у житті Буковини, адже виставка-конкурс черговий раз відбувається у найбільшій виставковій залі Чернівців, де представляють свої проекти та виставки професійні художники – члени Національної спілки художників України, Національної спілки майстрів народного мистецтва України та інших творчих спілок.

Роботи на виставці є не лише прямим виконанням навчальних планів та програм, а з кожним навчальним роком є більш досконалими та з новими професійними підходами.

Чистий і світлий дитячий погляд направляють умілі руки художників-педагогів, ради директорів художніх шкіл, методистів методичного кабінету початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів учбово-методичного центру культури Буковини та відомих митців краю.

Сповнені любові й щирості дитячі твори, які відтворюють життя нашого краю навряд чи залишать байдужими пересічних громадян, і точно повідають багато невідомого про нашу Буковину. Проведення такої виставки є важливим заходом для формування патріотичного виховання у дітей. Прекрасно, що виставка набула таких масштабів, це ще раз говорить про те, що проект на часі. Адже українцям є чим пишатись і не варто забувати про це.

Виставка проводиться з 8 по 21 грудня 2018 року. Нагородження переможців відбудеться 21 грудня. 

Щиро запрошуємо підтримати мистецьке майбутнє України!