Новини

Вперше в Чернівцях: Відродження буковинського ліжникарства

lijnukarstvo

АНОНС

22 листопада 2018 р. у Чернівецькому обласному художньому музеї відбудеться відкриття виставки "Відродження буковинського ліжникарства" в рамках однойменного проекту, що реалізується Учбово-методичним центром культури Буковини за підтримки Українського культурного фонду.

Проект покликаний відродити традицію гуцульського ліжника на Путильщині, де колись було його масове виробнитцтво.

Відкриття виставки відбудеться о 14.00 за адерсою: м.Чернівці, Центральна площа, 10. 

На цій самобутній виставці будуть презентовані творчі роботи мастринь-учасниць проекту з Путильщини та Косівщини, а також багата колекція ліжників, створених впродовж минулих ста років. Під час заходу на відвідувачів виставики та всіх охочих чекають унікальні майстер-класи з ліжникарства. Непропустіть такої виняткової нагоди!

 

***  

Український культурний фонд — державна установа, створена у 2017 році, на підставі відповідного Закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду, згідно чинного законодавства, спрямовується та координується Міністерством культури України.