Новини

«На крилах надій»-2013

Люблю життя таким, як воно є,

 Яким його мені Всевишній дарував.

 Хоч іноді воно жорстоко бє,

 Йому я вдячна за святий цей дар.

фестиваль, крила, надії 5 липня цього року Чернівці вшосте вітали учасників і гостей обласного благодійного фестивалю народної творчості «На крилах надій» для людей з обмеженими фізичними можливостями. Цьогорічний фестиваль зібрав 55 учасників з різних куточків Буковини, які представили свої таланти у п’яти номінаціях: декоративно-прикладному та образотворчому мистецтві, пісенному жанрі, жестовому виконанні, літературній творчості, розмовному жанрі.

фестиваль, крила, надії

Фестиваль розпочався з виставки виробів декоративно-ужиткового мистецтва «Барви життя», яка розташувалась перед входом у Літній театр. Кожен виріб, представлений на виставці, привертав увагу глядача своєю неповторністю та душевністю. Тож завдання, яке стояло перед членами журі, було насправді дуже складним, адже визначити переможця у даній номінації, як, до речі, і в усіх інших, було досить непросто. Переможцем фестивалю у номінації «декоративно-прикладне мистецтво» стала Вікторія Новосівська з села Іспас Вижницького району.

фестиваль, крила, надії

Творчість – чи не єдина сфера нашого буття, яка не має меж і обмежень, окрім таланту. Тож учасники нашого фестивалю мали чудову нагоду поділитися своїми творчими здобутками на літературній ниві. Засідання літературно-мистецького об’єднання «У родинному колі», яке традиційно відбувається у ресторані «Паркова вежа», зібрало небайдужих до поезії людей. Упродовж кількох годин учасники літературної світлиці насолоджувалися словом: і поетичним, і в авторській пісні. А переможцем VІ обласного фестивалю «На крилах надій» у літературній творчості стала Любов Свіріденко з Чернівців.

фестиваль, крила, надії

Обласний благодійний фестиваль народної творчості «На крилах надій» для людей з обмеженими фізичними можливостями неможливо собі уявити без гала-концерту. Тож цьогорічний фестиваль став справжнім святом пісні, музики, танцю та гумору. Виступи Іванка Собка, Ольги Панас та Світлани Бабій, Зінаїди Боштеги, Леоніда Багрія, Олени Прокопишеної, Параски Дутчак, Флорентини Прокоп’юк та Ельвіри Федорчук, Віри Грабовської, Неоніли Орлової, Марії Ластовецької, Оксани Гащук, Любові Шипулін, Ліліани Сусли, Тетяни Гокери, Зої Ставчанської, Василя Юркіна та Анатолія Пасічника, вокального гурту «Калина» з м.Хотина, Павла Андрущака та Оксани Панчишин, Анни Шандро, Євгена Годнюка, Анни Мікірін, Жана Тарнавського, Дениса Аштефаніци та Поліни Моргун подарували усім присутнім незабутні хвилини радості та насолоди від життя. Особливо варто відзначити гостей фестивалю – акордеоніста Костянтина Ворніку, вокаліста В’ячеслава Морозовського та його гурт «Переферія», вокалу яких може позаздрити не один професійний співак.

фестиваль, крила, надії

Переможцями VІ обласного благодійного фестивалю народної творчості «На крилах надій» для людей з обмеженими фізичними можливостями стали: дует Василь Юркін та Анатолій Пасічник у номінації «пісенний жанр», Параска Дутчак у номінації «розмовний жанр», та Оксана Панчишин у номінації «жестове виконання».

фестиваль, крила, надії фестиваль, крила, надії

Вітаємо переможців!