Новини

Українська пісня – джерело національної музичної культури

ZQ31 жовтня у музичній школі №1 м. Чернівців відбувся обласний методичний семінар викладачів вокально-хорового співу мистецьких шкіл на тему: «Українська пісня – джерело національної музичної культури».

Семінар проводився з метою підвищення фахового рівня викладачів з предмету «Постановка голосу» на матеріалі української пісні.

Основну тему семінару «Вікові особливості голосу у дітей. Робота над згладжуванням регістрів у дітей перехідного віку» професійно та глибоко розкрила викладач циклової комісії «Співи»Чернівецького обласного коледжу мистецтв ім. С. ВоробкевичаІ. Міцан. Крім теоретичної частини викладач провела 5 майстер-класів з учнями 14 – 16 років. На семінарі ґрунтовно були висвітлені питання й психологічні питання роботи з учнями. Про «Взаємостосунки у форматі «Викладач, учень, батьки»» говорила викладач психології Чернівецького обласного коледжу мистецтв ім. С.Воробкевича О. Наливайко.

Викладач–методист музичної школи №1 м. Чернівців Н. Мацей ознайомила учасників семінару з новинками хорової та вокальної літератури, сформувавши їх в окремі папки.

        У роботі семінару взяли участь 89 викладачів з 36 мистецьких шкіл області. Підготувала та провела семінар завідувач методичного кабінету початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів УМЦКБ, заслужений працівник культури України Л. Мазурик.