Новини

Третя дослідницька експедиція: перші підсумки

1Цими вихідними завершилася третя науково-дослідницька експедиція на Путильщину, що відбувається у рамках «Відродження буковинського ліжникарства» за підтримки Українського культурного фонду.

У Довгопіллі Путильського району учасники експедиції відвідали майстриню ліжникарства, педагога Параску Миколаївну Дудку, котра розповіла про те, які з ліжників користувалися найбільшим попитом і показала домашню колекцію старовинних ліжників – для Параски Миколаївни це ще пам’ять про маму, тому вони для неї становлять особливу цінність.

У родині Віктора та Алли Псарюків, які проживають у Тораках, також збереглися ліжники – як давні, так і сучасні. До слова, Алла Псарюк стала одною з учасниць Майстерні буковинського ліжникарства, котра відкрилася відразу після завершення третьої експедиції у селі Яворів Косівського району Івано-Франківської області.

Довідка.

Проект «Відродження буковинського ліжникарства» реалізовує Учбово-методичний центр культури Буковини за сприяння Українського культурного фонду. Український культурний фонд — державна установа, створена у 2017 році, на підставі відповідного Закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду, згідно чинного законодавства, спрямовується та координується Міністерством культури України.