Новини

Презентація нової поетичної збірки "Раптівка

Анонс ЦПК 07.09.2018

АНОНС

7 вересня 2018 року в малій залі Центрального палацу культури Чернівців (Театральна площа, 5) відбудеться презентація нової поетичної збірки "Раптівка. Обратная сторона Земли", видана у співавторстві Артема Сенчила (м.Київ) та Іванни Стеф'юк (м.Чернівці). Книга вийшла у Друкарському дворі Олега Федорова (м.Київ), автор обкладинки, макета та ілюстрацій - Артем Сенчило.

Артем Сенчило - український поет, який пише глибоко філософські тексти українською, російською та білоруською мовами, автор низки поетичних збірників, організатор поетичних фестивалів та конкурсів всеукраїнського та міжнародних рівнів. Волонтер, який з перших днів російської агресії на сході України займався допомогою українським воїнам у складі збройних сил та добровольчих батальйонів, що стали на захист країни. Чернівці він відвідає вдруге і напередодні довготривалого відрядження до Сполучених Штатів Америки, де працюватиме близько року.

 Іванна Стеф'юк - українська письменниця, літературознавець, етнограф, методист. Член Національної спілки письменників України. Лауреат літературно-мистецької премії імені Марка Черемшини та літературної премії імені Пауля Целана. Кандидат філологічних наук. Сфера наукових зацікавлень: сакральний аспект трактування тексту, топос гір у літературі, Марко Черемшина, українська традиційна культура, родинна обрядовість Буковини, що глибоко відображається у її поетичній творчості, прозових творах.

У 2018 році Іванна Стеф’юк виграла Президентський грант на видання власної поетичної збірки. Про це йдеться у розпорядженні Президента України про призначення грантів молодим діячам у галузі театрального, музичного, образотворчого мистецтва, а також молодим письменникам і майстрам народного мистецтва для створення і реалізації творчих проектів.

Захід відбудеться за сприяння Гостинного комплексу «Затишок» тапроходитиме в рамках реалізації проекту "На трьох", під час якого прозвучать також пісні на вірші учасників проекту у виконанні чернівецького барда Олександра Мадея.

Вхід вільний.

Початок о 18.00