Новини

Відійшов у вічність Олександр Приходнюк

 Відійшов у вічність Олександр ПриходнюкІз сумом повідомляємо про непоправну втрату – на 82-му році життя обірвався земний шлях художника-пейзажиста, члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України, заслуженого майстра народної творчості України, громадського та культурного діяча Олександра Яковича Приходнюка.

 Роботи Майстра – мистецтво гармонії, оаза замрії та естетики і, водночас, виразна печать історії. Його картини «Лісове озеро», «Бузок», «Ленківське городище», серія «Моя подорож на Афон» стали впізнаваними і багато в чому взірцевими.

 За своє плідне творче життя Олександр Приходнюк провів понад три десятки персональних творчих виставок в Україні та за її межами, кожна з яких вирізнялася новою колористикою та постійною динамікою. Всього у доробку художника-аматора понад 3000 картин.

 Раптовий відхід у засвіти знаного на Буковині художника Олександра Приходнюка – важка втрата, передусім, для його рідних та близьких, учнів, колег та поціновувачів мистецтва. Висловлюємо глибокі співчуття.

 Славні сторінки біографії

 Олександр Якович Приходнюк (19.07.1936 – 14.05.2018) народився в смт. Базалія Теофіпольського району Хмельницької області. Закінчив історичний факультет Чернівецького університету. Вчителював у Глиницькій восьмирічній школі та був її директором. Понад 10 років працював уповноваженим Ради в справах релігій при Кабінеті Міністрів України у Чернівецькій області.

 Починаючи з 1955 року, присвятив своє життя живопису, відтоді він був постійним учасником обласних, національних та міжнародних виставок живопису. Перша ж персональна виставка Олександра Приходнюка датується 1986 роком. Лауреат обласної літературно-мистецької премії ім. Сидора Воробкевича.