Новини

У майстерні-світлиці київські гості відкривали для себе світ буковинських традицій

 У майстерні-світлиці київські гості відкривали для себе світ буковинських традицій22 січня у майстерню-світлицю народних ремесел та декоративного мистецтва УМЦКБ завітали гості з Київщини - дитячий фольклорний колектив «Промінь» Бобрикської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Броварського району (керівник – Валентина Нежива). Юні артисти-аматори – учасники цьогорічного фольклорно-етнографічного дійства «Від Різдва Христового до Йордану», тож вони уже мали змогу на власні очі пересвідчитися в розмаїтті буковинських звичаїв та традицій.

 У майстерні-світлиці ж їх чекало знайомство з приватною колекцією старожитностей заслуженого діяча мистецтв України, директора Центру Миколи Шкрібляка, а також пізнавальна розповідь про таємниці етнографії. Особливе захоплення у юних гостей викликала солом’яна різдвяна атрибутика – дідух та павук, а також вишиванки і бондарські вироби.

 - Ми дуже раді таким гарним гостям і щиро бажаємо, аби наша співпраця продовжилася й надалі. Ваша творчість, ваші старання над збереженням пісенного фольклору та звичаїв Київщини – направду важливі, тож натхнення вам і надалі, завжди чекаємо вас у гості, - зазначив Микола Шкрібляк.

 На завершення зустрічі для усього творчого колективу учбово-методичного центру культури Буковини дитячий фольклорний колектив «Промінь» виконав автентичні колядки, віншівки та побажав усіх гараздів тим, хто зберігає традиції.