Новини

Курси підвищення кваліфікації завідувачів філіалів сільських бібліотек області

Курси підвищення кваліфікації завідувачів філіалів сільських бібліотек областіЗ 23 жовтня по 1 листопада відбулися курси підвищення кваліфікації завідувачів філіалів сільських бібліотек області на тему: «Сучасна сільська бібліотека. Інноваційне бачення, трансформація діяльності».

 Протягом навчального періоду значна увага приділялася проблемним питанням, а саме діяльності бібліотек в умовах децентралізації. Для вирішення цих проблемних питань були проведені теоретичні заняття на теми: «Інноваційність - основа розвитку бібліотеки. Впровадження нових бібліотечних послуг в сільській бібліотеці», «Значення бібліотеки як інформаційного та культурного центру на сучасному етапі».

 Досвідом роботи щодо урахування особливостей індивідуальної та масової роботи з читачами-дітьми поділилася заступник директора обласної дитячої бібліотеки Прохіра Рудая. Вона також вказала на нові форми та методи роботи, що використовує бібліотека у своїй практиці.

 Цікавим був інтерактивний семінар проведений на базі Учбово-методичного центру культури Буковини, під час якого завідувач науково-методичного кабінету дослідження та збереження традиційної культури УМЦКБ Іванна Стеф'юк розповіла про організацію краєзнавчої діяльності у напрямі дослідження, збереження та популяризації нематеріальної культурної спадщини.

Курси підвищення кваліфікації завідувачів філіалів сільських бібліотек області