Помилка
  • JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /hsphere/local/home/resident80/bukcentre.cv.ua/images/2017/September/1
Повідомлення
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2017/September/1

Новини

Любомира Мазурик святкує славний ювілей

{gallery}2017/September/1{/gallery}

1 вересня святкує свій славний ювілей завідувач методичного кабінету початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів УМЦКБ, заслужений працівник культури України Любомира Іванівна Мазурик.

Напевно так розпорядилася доля, що Любомира Іванівна народилася саме у день знань, адже більшу частину свого життя вона присвятила педагогічній діяльності, прививаючи молодому поколінню любов до її Величності – Музики.

Цього дня багаточисельні друзі та колеги зичать ювілярці міцного здоров’я, нових творчих здобутків, радощів та втіхи від учнів.

З роси і води Вам!

 

Славні сторінки біографії

Любомира Іванівна Мазурик народилася у місті Вашківці Вижницького району – хормейстер, хоровий диригент, педагог. Заслужений працівник культури України (2007 р.)

У 1963 році закінчила Чернівецьке музичне училище. Трудову діяльність розпочала ще студенткою училища у 1960 році. Тоді тут діяли 10-ти місячні курси з підготовки спеціалістів по роботі з колективами художньої самодіяльності, де викладала хорові дисципліни та керувала хором.

У 1968 році закінчила відділ хорового диригування Київської державної консерваторії ім. П. Чайковського. Повернувшись на Буковину, цілком віддалася праці заради розвитку культури рідного краю. Два роки викладала в Чернівецькому училищі культури. З 1970 р. була переведена на роботу в Чернівецьке державне музичне училище, де працювала до 1993 року. У 1991 році відповідно до наказу обласного управління культури було створено обласний методичний кабінет дитячих музичних та художніх шкіл, який очолила Л. І. Мазурик.

Працюючи в музичному училищі, водночас, упродовж 15-ти років керувала відомими в області хоровими колективами: капелами трикотажного об’єднання та об’єднаним хоровим колективом підприємств Першотравневого району м. Чернівців. Ці колективи були гордістю міста і області, неодноразово нагороджувалися дипломами, грамотами Міністерства культури України, обласних організацій, профспілок.

У 1995 році, коли в Чернівецькому державному університеті ім. Ю. Федьковича було відновлено теологічний факультет, Любомиру Іванівну запросили викладати предмети «Церковна музична культура» та «Церковний спів». Завдяки її зусиллям тоді ж на факультеті почала діяти хорова капела.

У 1992 році створено церковний архієрейський хор «Вознесіння» ім. митрополита Є. Гакмана в кафедральному Соборі Пресвятої Параскеви Сербської УПЦ КП. Це перший у Чернівецькій області церковний хор, який співає і популяризує церковні піснеспіви українською мовою в містах і селах області. Колектив співав у Володимирському соборі у Києві, Сімферополі та інших містах АР Крим. Декілька раз архієрейський хор презентував церковний спів українською мовою в Румунії, Польщі.

Л. І. Мазурик – автор навчальних та методичних посібників для викладачів та учнів музичних шкіл, а також книги «Піснеспіви всенічної». Засновник та організатор Міжнародного конкурсу юних виконавців на духових та ударних інструментах «Сурми Буковини».

Нагороджена орденами Святого Миколая, Святої Варвари за заслуги з відродження духовності України, знаком «Відмінник народної освіти», почесною відзнакою Чернівецької міської ради – медаллю «На славу Чернівців» (2015).

Упродовж усього творчого шляху Л. І. Мазурик бере активну участь у всіх важливих громадсько-просвітницьких заходах з метою розвитку української культури, мови, духовності, народних традицій та звичаїв на Буковині. Нині продовжує працювати на посаді завідувача методичного кабінету початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів комунального учбово-методичного центру культури Буковини.