Новини

Методисти УМЦКБ надали змістовну допомогу працівникам сільських та районних клубних закладів

З 28 лютого по 22 березня поточного року працівники кабінету методики удосконалення клубної діяльності УМЦКБ Зірка Кудрик та Нелла Труфін здійснили низку виїздів у райони області. Основна мета - визначення переможців серед претендентів ІІІ обласної рейтингової культурно-мистецької програми «Галерея пошани» за підсумками роботи у 2016 році. Під час цих виїздів працівники УМЦКБ надали методичну, консультативну допомогу з питань діяльності клубних закладів та районних методичних кабінетів.

Методисти Центру ознайомилися з роботою 11 районних методичних кабінетів, 24 сільських клубних закладів, 9 громадських музеїв та музейних кімнат. За результатами роботи було визначено та подано на розгляд художньо-методичної ради УМЦКБ списки лауреатів «Галереї пошани».

Під час знайомства з роботою методичних кабінетів Кіцманського, Новоселицького, Герцаївського, Сокирянського, Сторожинецького районних клубних закладів Нелла Труфін та Зірка Кудрик надали консультативно-методичну допомогу з питань їхнього оформлення, проведення культурно-мистецьких заходів, творчих програм та проектів у сфері культури.

Працівникам клубних закладів сіл Старі Бросківці Сторожинецького, Рідківці Новоселицького, Дністрівка Кельменецького, Йорданешти Глибоцького, Шепіт Путильського районів надали консультативну допомогу у плануванні, організації та проведенні інноваційних культурно-масових заходів, порядку надання платних послуг.

Базовим клубним закладам сіл Балківці Новоселицького, Недобоївці Хотинського, Чорногузи Вижницького, Селище Сокирянського районів, які працюють в умовах об’єднаних територіальних громад, запропонували розширити співпрацю клубних закладів з громадськими організаціями, загальноосвітніми установами села задля задоволення культурних потреб територіальної громади.

Сьогодні працівникам культури потрібно постійно прогнозувати перспективи подальшої роботи відповідно до вимог часу. Це необхідно для того, щоб привернути увагу громадськості до роботи клубних закладів, а особливо - до сільського клубу. Потрібно щоб ця установа стала культурно–громадським центром не тільки для змістовного відпочинку, але й сприяла підвищенню поінформованості громадян та їхнього загальнокультурного рівня.

Більшість клубних закладів потребують вагомої підтримки з боку державних органів, депутатів місцевих рад, меценатів у проведенні капітальних ремонтів та економного опалення.