Помилка
  • JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /hsphere/local/home/resident80/bukcentre.cv.ua/images/2016/Decemder/33
Повідомлення
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2016/Decemder/33

Новини

Буковинські колядки та пісні у Бельцах

          Уже вдруге з нагоди проведення різдвяно-новорічних свят у місті Белці 18 грудня на запрошення Спілки українців Молдови «Заповіт» за сприяння Чернівецької обласної державної адміністрації у рамках культурного співробітництва в Республіці Молдова побувала творча делегація, яку очолив директор Учбово-методичного центру культури Буковини, заслужений діяч мистецтв України Микола Шкрібляк.

Цього року бельчан та гостей міста буковинськими колядками, щедрівками, народними піснями та мелодіями вітав народний аматорський театр фольклору «Оберіг» Заставнівського районного палацу культури, яким керує заслужений працівник культури України Лідія Гайдей.

         На центральній площі міста, де традиційно щорічно красується пишна ялинка, а навпроти розташована простора сучасна сцена, наших аматорів у прохолодну вечірню пору тепло підтримували оплесками не тільки численні городяни, які прийшли відпочити, а й багато українських родин, котрі заздалегідь знали про виступ українського колективу та з нетерпінням чекали на цю зустріч. Заставнівським артистам довелося виконувати навіть пісні на замовлення.

           Особливо пам’ятною та по-домашньому приязною була зустріч буковинців в гарно облаштованому приміщенні Спілки українців Молдови «Заповіт». Тут гостей зустрічали голова Спілки Михайло Іванович Крижанівський, заступник голови Василь Михайлович Синенко, консул України в м. Белць Святослав Васильович Драч, депутат парламенту Республіки Молдова Василь Тарасович Панчук, викладачі української мови та літератури Бєльського державного університету ім. Алеко Руссо та ще багато поважних і успішних українців у цій країні, які прийшли зі своїми сім’ями.

           Врешті ця зустріч була не зовсім офіційною, адже усі разом співали українських пісень, згадували про спільні традиції не тільки українців, а й молдован, росіян, гагаузів, євреїв, бо в багатьох родинах шанують спільні традиції.

Як годиться, не обійшлося і без подарунків. Цього разу управління культури Чернівецької обласної державної адміністрації презентувало центру українознавства Бєльського державного університету ім. Алеко Руссо бібліотеку з різних галузей науки і знань: історії України, мовознавства, літературознавства, фольклору та етнографії, яку з вдячністю прийняли керівники центру Діана Анатоліївна Ігнатенко та Людмила Василівна Чолану.

Така тепла зустріч з активом Спілки «Заповіт» черговий раз засвідчила, що чисельна українська громада Молдови вдячна за увагу та співпрацю, чекає підтримки з боку України.

{gallery}2016/Decemder/33{/gallery}