Помилка
  • JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /hsphere/local/home/resident80/bukcentre.cv.ua/images/2016/Jule/5
Повідомлення
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2016/Jule/5

Новини

Виставка Ганна Вікторівна Кривобок

 

30 червня 2016 року о 15.00 у приміщенні учбово-методичного центру культури Буковини відбулося відкриття персональної виставки творів майстрині народної вишивки та художниці моделювання сценічних костюмів на народній основі члена Нацiональноi cпiлки художникiв України, заступника голови Чернівецького осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України Ганни Кривобок з нагоди 50-річчя від дня народження.

Це не перша виставка, яка має на меті розкрити індивідуальне та неповторне бачення світу майстрині через стилізацію народних орнаментів, які присутні в кожному її виробі.

Ганна Вікторівна Кривобок – майстриня художньої вишивки та гобеленового ткацтва, художник, член НСХУ, заступник голови Чернівецького осередку НСМНМУ, лауреат міжнародної літературно-мистецької премії ім. Ольги Кобилянської . Очолює колективне підприємство «Відділ прикладного мистецтва » Чернівецької обласної організації НСХУ, є постійною учасницею багатьох міжнародних, всеукраїнських, обласних, культурно-мистецьких заходів.

В експозиції представлено 123 художньо довершені, стилізовані чоловічі, жіночі та дитячі авторські вироби, виконані рахунковими техніками білим по білому, художньою гладдю, гобелени та ескізи до вечiрнiх, святкових суконь.

Про творчість майстрині, давню дружбу, а також її активну участь у культурному та громадському житті Буковинського краю у своєму слові зосередив увагу директор учбово-методичного центру культури Буковини, заслужений діяч мистецтв України Микола Шкрібляк, розповiв, щозгідно ескізів та творчих розробок Ганни Кривобок було виконано сценічні костюми для багатьох танцювальних та хореографічних колективів: українські костюми в Румунію для ансамблю народного танцю імені Ч.Порумбеску, народному аматорському ансамблю танцю «Смеречина» (м.Вижниця), народному ансамблю   танцю «Ізвораш» (смт. Глибока), для артистів Чернівецької обласної філармонії; аматорських колективів Чернівецького педагогічного коледжу, обласного училища мистецтв ім. С. Воробкевича, Буковинської державної фінансової академії, для аматорів Вижницького, Новоселицького, Сторожинецького, Заставнівського, Сокирянського районів, м. Чернівців.

Привітала пані Ганну і начальник управління Чернівецької обласної державної адміністрації, заслужений працівник культури України Віра Китайгородська, яка в своєму виступі наголосила, що про високий професійний рівень художниці свідчить і такий факт: Державним управлінням справами Президента України у Г.В.Кривобок неодноразово були закуплені авторські гобелени та замовлялись жіночі авторські сорочки ручної роботи, виконані рахунковими техніками білим по білому. В Українському Фонді культури також зберігаються дві творчі роботи майстрині.

Голова правління Чернівецької обласної організації Національної спілки художників України Юрій Гушкевич зазначив , що Ганна Вікторівна завжди знаходиться у творчому пошуці - розробляє сценічний та авторський одяг з використанням мистецьких традицій Буковини. З 1995 року бере активну участь в обласних, всеукраїнських та міжнародних художніх виставках Національної спілки художників України.

Член НСХУ Анатолій Житарюк побажав майстрині успіхів у її нелегкій праці, творчих здобутків на мистецькій ниві.

Приятелька і колега Ганни Кривобок – заслужений майстер народної творчостi України , член НСХУ та НСМНМУ, майстер художньої вишивки Дарiя Стасюк подякувала за міцну дружбу та співпрацю. Розповіла про її нелегку працю, яка гідно поціновується шанувальниками народного мистецтва, адже її вироби викуповувалися для відомих популярних артистів України та у приватні колекції.

Перед відкриттям виставки звучали українські народні пісні «Світить місяць», «Сиділа-м під грушков», закарпатська «Не бий мене, муже, вночі», білоруська «Рушничок» у виконанні вокального дуету культурно-просвітницького центру міста Чернівці – чарівних і співучих Алли Касьяненко та Олени Гончар.

 

{gallery}2016/Jule/5{/gallery}