Новини

Світла пам'ять

Колектив учбово-методичного центру культури Буковини, Чернівецький обласний осередок Національної спілки майстрів народного мистецтва України глибоко сумує з приводу передчасної смерті Денисова Володимира Даниловича (29.03.1951 – 22.06.2016), відомого буковинського майстра дереворізьблення, члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України, лауреата обласної премії імені Г.Гараса за збереження, відродження та розвиток народного мистецтва Буковини та висловлює щирі співчуття родині покійного.

Майстер та педагог був активним учасником культурно-мистецьких заходів, престижних виставок, які проводилися на Буковині та за її межами, постійно творчо співпрацював з колективом учбово-методичного центру культури Буковини.

Світла та вічна пам’ять Володимиру Даниловичу Денисову.

Нехай буковинська земля буде йому пухом.

***

Денисов 1

ДЕНИСОВ ВОЛОДИМИР ДАНИЛОВИЧ народився у місті Нижній Тагіл Свердловської області (Російська Федерація). Випускник Вижницького училища прикладного мистецтва (1972 р.) з фаху художня обробка дерева. Викладачі – А. Скиба, В. Жаворонков, В. Косович та інші. У 1981 році закінчив художньо-графічний факультет Одеського державного педагогічного інституту імені К. Д. Ушинського. Викладачі – В. Єфименко, В. Гегамян.

Володимир Денисов багато і плідно творчо працював у різних видах образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва (скульптура, живопис, графіка, геральдика). Дослідник і розробник давньої та сучасної української геральдики, прапорництва. Член Українського геральдичного товариства (з 1995 р.), має творчі розробки в цій галузі: автор герба і прапора м. Хотина (1996 р.), Хотинського району (2003 р.), прапора Українського геральдичного товариства (1995 р.) та ін.

Володимир Денисов 21 рік викладав рисунок, живопис і композицію у Художній школі імені М.Івасюка м. Чернівців, щедро передаючи свій багаторічний досвід талановитій молоді. Його учні брали активну участь у різноманітних виставках-конкурсах, ставали дипломантами та лауреатами, досягали значних успіхів. Багато з них і нині продовжують навчання у різних навчальних закладах художнього профілю різного ступеня акредитації, стають професійними художниками, дизайнерами, архітекторами.

Викладацьку роботу Володимир Данилович постійно поєднував з творчою. Як майстер художнього різьблення по дереву, особливо приділяв увагу природній красі дерева, лаконічності та вишуканості об’ємних форм, багатопланових рельєфів, важливе місце у своїх роботах відводив простим та гарним народним орнаментам. Працював також над художнім оформленням книжок, різноманітної поліграфічної продукції.

Володимир Денисов був неодноразово учасником всеукраїнських, обласних та міжнародних виставок. Його твори зберігаються у музеях та приватних колекціях в Україні та за кордоном.