Помилка
  • JFolder::files: Шлях не є текою. Шлях: /hsphere/local/home/resident80/bukcentre.cv.ua/images/2016/April/10
Повідомлення
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery PRO plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/2016/April/10

Новини

Курси підвищення кваліфікації викладачів образотворчих дисциплін

           З 28 березня по 6 квітня відбулися курси підвищення кваліфікації по удосконаленню педагогічної майстерності викладачів образотворчих дисциплін художніх шкіл та шкіл мистецтв області. Ефективність шкіл естетичного виховання, у першу чергу, залежить від професійності викладача, який володіє методами, прийомами та засобами передачі знань учням.

Робота курсів почалася у Чернівецькій художній школи ім. М.Івасюка   Саме у цей час тут проводяться планові перегляди робіт учнів 1-4 класів. Директор школи Тетяна Гакман виступила з доповіддю на тему: «Управління художньою школою у відповідності з вимогами чинного законодавства України та галузевих вимог художньої освіти. Нові форми контролю знань і вмінь учнів, обласні нормативи та вимоги до проведення іспитів у художній школі». Важливим фактором роботи художньої школи є проведення переглядів учнівських робіт. Саме тому викладач Чернівецької художньої школи ім. М.Івасюка Владислав Готинчан зробив відкритий перегляд робіт учнів перших класів. З темою «Урок образотворчого мистецтва у художній школі» курсантів ознайомила викладач-методист Наталя Фонотова.

Учасники мали змогу відвідати й Чернівецьку обласну наукову бібліотеку ім. М.Івасюка. Заступник директора з внутрішньо-бібліотечної роботи Олена Баннікова представила до огляду матеріали на допомогу навчальному процесу, відбулася презентація книг з відділу мистецтвознавства «Образотворче мистецтво: імена, життєписи, твори».

Викладачі спілкувалися з політологом, кандидатом історичних наук Ігорем Буркутом. Він виступив з доповіддю на тему: «Міжнародні відносини та світова політика. Роль держави та проблеми формування громадянського демократичного суспільства в Україні».

Слухачі курсів відвідали Чернівецьке вище професійне художнє училище №5, побували у навчально-виробничих майстернях та мистецькій світлиці, екскурсію по якій провів викладач теоретичних дисциплін художнього циклу, заслужений діяч мистецтв України, директор учбово-методичного центру культури Буковини Микола Шкрібляк. Він виступив з темами: «Вивчення і творче осмислення елементів буковинської традиційної культури», «Принципи і сутність української традиції у сучасному образотворчому та декоративно-ужитковому мистецтві». Про «Розвиток творчого мислення на уроках композиції» розповіла викладач Чернівецького вищого професійного художнього училища №5 Алла Бурдейна. Альона Головіна-Костильова доповідала про «Спілкування викладача та учня. Психологічні особливості учнів молодшого, середнього та старшого віку».

Практичне заняття на тему: «Організація виставок, як одна з форм роботи художніх шкіл та шкіл мистецтв. Принципи побудови тематико-експозиційного плану та художнього вирішення експозиції (на зразках Чернівецького обласного художнього музею)» провела заступник директора з наукової роботи Валентина Любківська.

У курсовій роботі взяли участь головний спеціаліст управління культури Чернівецької обласної державної адміністрації Ігор Сорокоумов,  юрисконсульт Чернівецького обкому профспілок освіти та науки Василь Безручак, мистецтвознавець, художник, майстер народного мистецтва України Альона Беженар та методист методичного кабінету початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів УМЦКБ Василь Беженар. По закінченню курсів підвищення кваліфікації він також провів майстер-клас з розпису традиційних буковинських писанок.

 

{gallery}2016/April/10{/gallery}