БОДНАРЮК СІЛЬВА ГРИГОРІВНА

BodnarukSHМайстриня  лялькарства, членкиня Національної спілки майстрів народного мистецтва України, лауреатка обласної премії імені  Георгія Гараса в номінації «Збереження, відродження та розвиток народного мистецтва Буковини» (2014).

Народилася 22 травня 1956 року в с. Недобоївці Хотинського району Чернівецької області.

Закінчила Вижницьке училище прикладного мистецтва ім. В. Ю. Шкрібляка та Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича за спеціальністю «Образотворче  та декоративно-прикладне мистецтво».

Творчі роботи Сільви Боднарюк цікаві і самобутні. Майстриня залюблена у створення народної іграшки-ляльки з використанням природних матеріалів, зокрема кукурудзяного лушпиння. Традицію перейняла від матері. Мисткиня досконало вивчила народні способи виготовлення ляльки й техніку в’язання на основі регіональних бессарабських традицій та крізь призму власного світобачення майстерно інтерпретує персонажі нашої дійсності. Для її мистецьких творів характерне відчуття пропорцій та вдале втілення орнаментальних мотивів одягу, притаманних Наддністрянщині.

З 1980–1984 рр. Сільва Боднарюк працювала в Хотинській художній школі, а нині викладає образотворче мистецтво  в Недобоївському закладі загальної середньої освіти  І-ІІІ ступенів.

Учасниця всеукраїнських і обласних виставок, майстер-класів, провела декілька й персональних виставок.