БОГОПОЛЬСЬКИЙ СЕРГІЙ ПЕТРОВИЧ

bohopolskyjМайстер народного гончарства, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України (2015), нагороджений почесною відзнакою ОДА "Вдячна Буковина" (2021).

Народився 13 лютого 1961 року у   м. Калуга (Росія).

Закінчивши Чернівецьку загальноосвітню школу №33, продовжив навчання у Вищому професійному художньому училищі №5 м.Чернівців, де отримав кваліфікацію наладчика технологічного обладнання напівпровідникового виробництва.

З 1990 року Сергій Богопольський займається гончарством та керамікою, тому захоплення цим жанром традиційною народної культури для митця – це найвеличніша муза і любов на все життя.

З 2010 року майстер очолює гурток «Художня кераміка» Чернівецького міського палацу дітей та юнацтва.

У доробку Сергія Богопольського різноманітні вироби: кухлі, горщики, тарелі, підсвічники, музичні інструменти, античні амфори, екзотичні африканські форми. Вивчає прадавні культури, відтворює керамічні форми трипільської культури. Він постійний учасник багатьох міжнародних, всеукраїнських й персональних виставок, симпозіумів, ярмарків.

За участь і популяризацію народного мистецтва нагороджений багатьма грамотами, дипломами та подяками. Його роботи знаходяться у приватних колекціях багатьох країн світу. Працював гончарем у Чехії, Німеччині, на Кіпрі.