ПТАШИНСЬКА НАТАЛЯ МИХАЙЛІВНА

ptashynska1Майстриня народної вишивки, атестована Національною спілкою майстрів народного мистецтва України «народним майстром» (2015).

Народилася 29 вересня 1979 р. в м. Теребовля на Тернопіллі в родині вчителів. Спочатку навчалася у Кременецькому медико-біологічному ліцеї (1994–1996 рр.), а відтак закінчила біологічний факультет Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича, де працювала лаборантом кафедри землевпорядкування та агрохімії, згодом – викладачем-стажистом цієї ж кафедри.

З дитинства захоплюється рукоділлям – плетінням на шпицях, гачком, вишивкою та сучасними техніками: орігамі, кусудама, квілінг, печворк, миловаріння, скрапбукінг.

У творчому доробку майстрині вишиті картини бісером, скатертини, брошки, сумки, рушники, подушки, новорічні іграшки та одяг. За допомогою навчальної літератури та різноманітних майстер-класів самостійно освоїла близько 50 технік ручної вишивки та успішно їх втілює у своїх роботах.

Як модератор інтернет-спільноти «Спілкування за вишивкою» брала участь у Всеукраїнському зльоті закоханих у вишивку (Київ), учасниця Буковинського клубу сучасної вишивки «Вечорниці», неодноразово проводила майстер-класи по вивченню мережок, ініціювала благодійні проекти «До Дня захисту дітей», «Дарунок від св. Миколая» (дарунки ручної роботи для багатодітних сімей та дітей з обмеженими можливостями), міні-виставки hand-made продукції. У 2016 році була куратором спільних клубних проектів «Вишита новорічна іграшка», «Вишита сорочка», «А сорочка мамина…». Учасниця всеукраїнських, обласних та спілчанських виставок.