ФІЛІПЕЦЬ ВАЛЕРІЯ

FilipecVЮна художниця Валерія Філіпець народилася 22 серпня 2005 року. Навчається у 4-му класі художньої школи ім. М. Івасюка міста Чернівці. Її навчає відома буковинська художниця, член Національної спілки художників України Ірини Каленик.

Валерія - відмінниця навчання, творча особистість, стипендіатка Чернівецької міської ради. Бере активну участь у різноманітних художніх виставках. Була учасницею Всеукраїнської мистецької програми «Нові імена». Під час обласного туру твори Валерії отримали найбільші бали від членів журі (12 балів), а її роботи були рекомендовані до участі у заключному турі конкурсу, що відбуватиметься у Києві.

Конкурсні твори юної художниці з серії «Діалог з Ван Гогом». Ці роботи - результат роздумів Валерії над такою складною темою, як місце художника і митця у суспільстві.

Серед її перемог і здобутків:

- диплом лауреата Міжнародного конкурсу малюнка «Ілюстрація до народної казки» (м. Херсон);

- гран-прі на Міжнародному інтернет-конкурсі «Моя Україна – щаслива держава» (м. Житомир).

Захоплюється історією мистецтва і театром. Чимало часу приділяє живопису і композиції. Додатково опанувала техніку олійного живопису та ліногравюри. У своїх роботах філософські та модерно намагається вирішувати, як пластичні завдання, так і змістовні. Планує і в подальшому займатися мистецтвом.