Робота над звуком з учнями середніх та старших класів

pianisty26 квітня відбулася обласна творча лабораторія для викладачів фортепіанних відділів музичних шкіл та шкіл мистецтв на тему: «Робота над звуком з учнями середніх та старших класів». Своїм професійним досвідом зі слухачами поділилася Августа Шишкіна, лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів, концертмейстер кафедри музики факультету педагогіки, психології та соціальної роботи Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, старший викладач та концертмейстер КБУ «Музична школа №2 м. Чернівців». Розкриваючи тему «Специфіка та методологічні засади виконавчої майстерності концертмейстера-піаніста з різними фаховими категоріями музичних виконавців», спікер надала чимало корисних порад та методичних рекомендацій. Доповідь доповнили відеоматеріали фрагментів власних виступів з виконавцями на різних мистецьких заходах.

Ірина Гулей, викладач-методист Мистецької школи Вижницької міської ради на прикладі роботи з ученицею 5 класу Омеліяною Попович, висвітлила тему: «Методологічні аспекти роботи над звуком з учнями-піаністами середніх класів у музичних школах та школах мистецтв».

«Найкращий звук той, який відображає зміст твору» … Власним досвідом на тему: «Деякі аспекти роботи над звуком в класі фортепіано» поділилася зі слухачами викладач-методист КБУ «Музична школа №3 м. Чернівців» Наталія Кучеренко.

Методичний захід відбувся на високому професійному рівні та отримав багато схвальних відгуків.