Творча лабораторія для викладачів народних інструментів

DSC 380510 вересня у Буковинському центрі культури і мистецтва відбулася творча лабораторія для викладачів народних інструментів по класу бандури на тему: «Організаційно-методичні аспекти творчого зростання юних бандуристів». Під час творчої лабораторії викладачі мистецьких шкіл розглянули та обговорили низку актуальних тем в роботі з учнями класу бандури.

Розпочала творчу лабораторію викладачка-методистка Хотинської музичної школи Марія Керницька. Вона виступила з темою: «Репертуар – важлива складова у формуванні творчої особистості учня-бандуриста. Упорядкування навчальної збірки у складі авторського колективу з фаху бандури «Звучать бандури Буковини», м. Чернівці, 2018 р.».

Відкритий урок на тему: «Проблеми з постановкою голосу в класі бандури та шляхи їхнього вирішення» провела Галина Клічук, викладачка-методистка музичної школи № 1 м. Чернівців. Учні музичної школи доповнили виступ викладача виконанням вокальних творів під особистий акомпанемент на бандурі.

З доповіддю на тему: «Методичні аспекти творчого формування учня-бандуриста в мистецькій школі» виступила викладачка-методистка Ставчанської школи мистецтв Тетяна Островська.

Тему «Системність розвитку вокальних навичок у колективному музикуванні учнів-бандуристів» презентувала Галина Хаврик, викладачка-методистка музичної школи № 2 м. Чернівців», а її учні продемонстрували у виконаних творах всі ті важливі моменти, про які розповідала доповідачка. Це стало вдалим доповненям до фахової розмови пані Галини зі слухачами творчої лабораторії.

Захід організували та провели працівники навчально-методичного відділу мистецьких шкіл та підвищення кваліфікації працівників культури Буковинського центру культури і мистецтва. Модератор заходу – в. о. завідувача НМВ БЦКМ Павло Лесюк.