Онлайн-семінар викладачів по класу гітари

гітаристи23 грудня відбувся обласний методичний онлайн-семінар викладачів відділів народних інструментів по класу гітари на тему: «Проблеми постановки виконавського апарату учня-гітариста». Він проводився з метою підвищення фахового рівня викладачів.

Семінар видався дуже цікавим та захоплюючим, адже присутні мали можливість поспілкуватися з «творцями історії» в гітарному мистецтві. У проведенні взяли участь три спікери з трьох країн: Україна, Білорусь, Угорщина.

Анатолій Коваленко, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри інструментального виконавства Уманського державного педагогічного університету ім. П. Тичини розповів про те, якими є перспективи розвитку гітарної освіти в Україні.

Ігор Шошин, лауреат міжнародних конкурсів композиторів, магістр мистецтва, організатор багатьох конкурсів, соліст філармонії у м. Гродно подав багато цікавої інформації щодо власних збірок, які орієнтовані на різну вікову категорію, різні за тематикою та написані для самих різних складів - від перших кроків учня до оркестрових аранжувань.

Про структуру музичної освіти та конкурси в Угорщині розповідав кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри музичного мистецтва Коледжу імені Бені Егреші (м .Будапешт) Ференц Бернат, який також представив низку власних нотних видань.

Захід пройшов на одному диханні, адже не щодня є можливість поспілкуватись з настільки талановитими людьми. Підготувала та провела семінар завідувачка навчально-методичного відділу мистецьких закладів та підвищення кваліфікації працівників культури БЦКіМ Ірина Лесюк.